Hol­lands vis­pot­je in mos­terd­saus

April 9, 2020hoofdgerechten Standard
  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 345 kcal
  • 20 min. bereiden

Ingrediënten

  • 40 g boter
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 300 g prei (gesneden)
  • 300 g Parijse worteltjes
  • 2 el Zaanse mosterd
  • 125 ml slagroom
  • 250 g kabeljauwfilet (in stukken)
  • 125 g roze garnalen
  • 200 g mosselvlees

Bereiden

  1. Verhit de boter en fruit de sjalot en prei zachtjes 3 minuten. Schep de Parijse worteltjes door de prei en roer de mosterd erdoor. Verwarm ze 1 minuut mee.
  2. Voeg 100 ml water toe, breng dit aan de kook en stoof de groenten 6 minuten. Voeg de room toe en breng het gerecht opnieuw aan de kook. Leg de stukken vis tussen de groenten in de pan en laat de vis in ca. 5 min. tegen de kook aan bijna gaar worden.
  3. Voeg de garnalen en de mosselen toe en laat alles op een zacht vuur in nog enkele minuten warm en gaar worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree.
  4. selen toe en laat alles op een zacht vuur in nog enkele minuten warm en gaar worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *